This is our land!!!

Bendera Malaysia

Saturday, February 26, 2011

Aktiviti pagi tadi 26 feb 2011...

Malam tadi rumah aku full sebab famili wife aku semua pakat tido sini...depa baru balik dari Perak alang2 singgahlah rumah aku lagipun dah malam,transit je la semalam...
26hb feb 2011,yess!!! tak keje. Bangun dari tido pas solat subuh cadang nak sambung tido lagi sambil2 tgk keluar tingkap nampaklah menara telekomunikasi,dah selalu aku nampak pun tapi kali ni rasa mcm nak pg dekat situ je...oklah nak tangguh pe lagi,mari kita serbu...aku pegi bilik ayor gosok gigi basuh muka nak mandi sejuk heheh lagipun nak panjat bukit jap lagi ni...
Start keta bagi enjin panas dalam 5 minit,baru je nak masuk gear ade satu lori ais sudah block kawe punye keta,hermm ok takpe dia tak nmpk kot...tgu punye tunggu dah 5minit dah dia tak gerak...tgk muka driver dia wat aku menyirap,dia dah nmpk aku dalam keta tapi buat muka paling comel dalam dunia,ini bole mendatangkan marah aku hon la bg dia dengar,mungkin telinga dia pekak sebab hari2 bawak lori ais dah melebihi seribu desibel sampai gegendang telinga pecah bunyik hon pun tak dgr ditambah pula dengan matanya yang rabun sampai tak nampak aku nak keluar parking...aku hon nak dkt 10x last2 dia cakap tunggulah bagi barang turun dulu...satu tindakan AUTONOMI dari aku paham2 dah la ape yg keluar dari mulut aku,pagi2 dah wat org marah,dia gerak lori dia ke depan sambil geleng2 kepala tanda kecewa dengan sikap aku yang xsabar...heheh mangkok tingkat btul nasib baik aku tak keluar dari keta karang panjang storynye...lagipun buang masa je...
Drive tak sampai 5 minit sampai dah tapi kena u-turn,nampaknya takde tempat parking,so aku jalan terus parking kat satu kedai mamak dari sana slow jogg sampailah kat basement sebelum nak mulakan pendakian,type pun tak guna tgk je lah gambarnye ye,sekian...




Baru 1300 meter...


tinggi jugak ni...


tambah lagi 50 meter...


dah 2350 meter tak sampai puncak lagi ni...


setakat inilah karang kena dakwa heheh...



hanya sedikit usaha,di mana ada kemahuan di situ ada jalan,akhirnya berjaya sampai dan sekaligus merealisasikan impian yang tertangguh hehehe...




No comments: