This is our land!!!

Bendera Malaysia

Thursday, March 3, 2011

2nd year...

Atas sebab faktor masa lepas aku melangsungkan pernikahan pada 07/06/08 tak dapat dan tak sempat nak honeymoon,cuti pun jap je,pastu dah nak kena balik kuching,keje kat oversea biasa la heheh...wife keje kat kuala kubu masa tu sebelum dia resign dan ikut aku duduk kat kuching...dapatlah baby kuching sorang sebab lahir dkt hospital umum kuching,he bukan anak kucing,pada 06 julai 2009 dpt le aku posting ke kuala lumpur...
Awal posting penat nak kemas barang lagi pack barang nak setel kontena banyak lagi la pikir2 balik memang penat...nak dijadikan cerita anak pun dah masuk setahun dua bulan,jadik plan la nak pg honeymoon yang terlewat,biasalah faktor masa tak mengizinkan masa awal-awal perkahwinan...plan baik punye nak pegi langkawi...kire ok lah pulau ade pantai ade tempat sejarah ade tmpt beli belah dan yang penting dalam Malaysia...nak pegi tempat-tempat high class kat luar negara  tak perlu lah aku bukan orang kaya pun,tak perlu nak membazir syukur dengan apa yang ada...plan banyak bertukar tarikh sebab cuti problem...akhirnya plan pegi 5-9 jun 4hari 3malam. Hari nak pegi bertolak awal dari rumah 4hb pukul 1 pagi jalan malam la sejuk ckit,sepanjang perjalanan hujan je sampai ke aloq staq pun hujan nampaknya baru nak reda,banyak jugak check point aku benti jalan jauh tak yah nak rush sangat,check in pun pukul 2 ptg,sepanjang jalan jugak mengimbas memori masa study kat alor staq dulu,teringat nak balik alor staq dari batu pahat naik motor convoy ramai-ramai,hu klasik sungguh...ok dipendekkan cerita sampai di jeti kuala perlis,gile baboon ramainye orang semua pakat cuti serentak,feri aku pukul 1230,naik dalam 45minit ke sejam sampai la kat langkawi,urus keta sewa pastu terus check in kat hotel,sampai jugak kat langkawi,dulu duduk aloq staq nak dekat 3 tahun stgh tak penah jejak pun,memang betul la kalau dah duduk dekat selalu bertangguh-tangguh.
Hari pertama nak restkan diri dulu sebelum memulakan aktiviti seterusnya,ok bole refer pic di bawah dan imagine je la keseronokkan pada masa tu dalam menyambut ulangtahun kedua perkahwinan bersama dengan orang baru...


tido fatehah dalam perjalanan...


pintu gerbang menuju ke jeti...




bilik hotel penginapan...


view dari bilik hotel,menarik...angin pun kuat...


hari kedua starting di kota mahsuri...


al-fatehah di makam mahsuri...


pencari gamat emas bersama anaknya...


di teratak sri rama,panglima hitam...


buai yang banyak benda bergayut heheh...


potret mahsuri...

 


mahsuri dihukum sula...


pelakon tambahan...


royal guard...


petikan yang penuh makna...





Pantai tanjung rhu destinasi berikutnya,hujan renyai-renyai masa ni...


hari ketiga,island hopping dekat jeti antarabangsa sebelum bertolak...


dalam bot nak ke tasik dayang bunting,ombak kuat risau sepanjang perjalanan...


ombak memang kuat nak landed pun susah,kalau dapat pilot yang berpengalaman baru ok,aku dapat pilot yang kepala angin dan kurang cerdik ckit...


penghuni tasik dayang bunting yang peramah...


sampai dah,ade sejam masa kat sini,sempatlah aku mandi ngan minum ayaqnya yang payau,view kat sini memang menarik...


inilah sebabnya dipanggil tasik dayang bunting...


lepas sejam di tasik dayang bunting,pegi bagi makan burung helang,memang menarik...


khusyuk tengok burung helang heheh...


lepas tu singgah mandi dekat pantai beras basah sejam sebelum balik ke jeti,semua aktivit ambik masa 4jam dengan bayaran rm50...


lepas rehat lebih kurang 2 jam,petang tu pegi pulak langkawi cable car...


ok lagi dari genting...


ade 3 cx point kalau tak silap...


dari cable car nampak telaga tujuh,hp aku hilang kat cni...


masih dekat area cable car,ada lagi yang menarik kat sini...penat punya pasal mendukung anak tak sempat nak ronda lama-lama...


dah nak dekat maghrib ni...lepak jap kat dataran lang...



sukanye dia...angin kuat masa ni memang best...


shoot gambar buat kenangan...


hari terakhir,dah nak balik rasa malas pulak sebab tak puas lagi...


dalam feri nak balik ke kuala perlis,4hari 3malam,bolehlah nak celebrate 2nd year anniversary,yang penting aku dah buat anak dan isteri aku happy,semoga ianya berkekalan sehingga akhir nanti...sekian...
































No comments: